top of page

OM OSS

ORDEN, ENIGHET OG KAMERATSKAP!
 
Wesselengens Bataljon er stiftet 24. april 1873. Det er et tradisjonelt søndagsbuekorps, som vil si at det var et buekorps for allmuen. Noe som det er den dag i dag. Buekorpset ligger i Bergen med tilhørlighet i Sandviken ved Krohnengen Skole. Området heter Eidemarken, og strøket strekker seg fra gamle Skansen brannstasjon, ned til stølen, og opp til Krohnengsgaten.
 
Buekorps er så mye mer enn bare marsjering!  
 
Wesselengens er en eneste stor vennegjeng, så sant som et buekorps. Alle kommer overens, og ingen blir eksludert. Sammen finner guttene på forkjellige aktiviteter året rundt, derav tur på badeland, kino, bowling og idrettsdager. I slutten av sesongen drar her buekorpset på en felles Landtur over en langhelg i Juni. Dette skaper et veldig godt samhold, samt venner for livet.
 
Alle gutter i alderen 7 til 18 er samlet til en felles sak, nemlig buekorpstradisjonen.
 
 
 
 
"Dragon på rød silkeduk, det er vårt samlingsmerke"

Mottoet til Wesselegens er: "Dragon på rød silkeduk, det er vårt samlingsmerke". Det er til minne om alle fanene til buekorpset som alle har hatt det samme motivet, nemlig en Dragon.

Historie

Wesselengens Bataljon ble stiftet 24. April 1873. Buekorpset er et søndagskorps, som vil si at det var et buekorps for allmuen. Noe som det er den dag i dag.

bottom of page